Dünyanın Altın Oran Noktası
12 Temmuz 2024

Dünyanın Altın Oran Noktası


Dünyanın altın oran merkezi, Mekke'dir. Bu iddia, güçlü bilimsel delillere dayanmaktadır. İnsanlar, dini inanç ve kabullerden ziyade bilimsel veriler ve ispatlar istemektedirler. Altın oran, matematik ve sanat alanında, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen uyum açısından etkin boyutlar verdiği düşünülen geometrik ve sayısal bir oranla bağlantılıdır.

Altın Oran Nedir?

Altın oran, eski çağlarda Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından sanatta ve mimaride kullanılmıştır. Bu oran, bir doğru parçasının uygun şekilde iki parçaya ayrılması gerektiğinde kullanılır. Bu doğru, öyle bir noktadan bölünmelidir ki büyük parçanın küçük parçaya oranı, bütün doğruya oranına eşit olmalıdır. Bu oran, doğada ve insan yapısında mükemmel görülen her şeyde karşımıza çıkar. Altın oran, irrasyonel bir sayı olup ondalık sistemde 1,618033 olarak yazılır. Bu oran, "(1+√5)/2" olarak da ifade edilir.

Altın Oranın Örnekleri

İnsan vücudunda birçok yerde altın oran bulunur. Parmak boğumları, insan kalp atışları ve DNA'nın en ve boy oranları bu orana örnektir. Gözümüze güzel görünen kişilerin vücutları ve yüzleri de daima altın oranına uyar. Bu oran, tarih boyunca birçok defa yeniden keşfedilmiştir. Mısırlılar, Keops Piramidinin tasarımında pi oranını ve altın oranı kullanmışlardır. Leonardo da Vinci, eserlerinde sürekli olarak bu orana bağlı kalmış ve mükemmeli yakalamıştır. Ayrıca, altın oran cetvelini de icat etmiştir.

Dünyanın Altın Oran Noktası: Mekke

Mekke şehrinin kuzey kutup noktasına olan uzaklığı (7.631,68 km) ile güney kutup noktasına olan uzaklığının (12.348,32 km) oranı tam olarak 1.618 sayısını verir. Bu oran, altın orandır. Ayrıca, günümüzde tüm dünyanın ortak yer belirleme sistemi olan enlem-boylam haritasına göre, Mekke'nin doğu ve batı uzaklıkları birbirine altın oranı verir. Tüm harita sistemlerinde bu nokta, Mekke şehri sınırlarına çıkar ve Kâbe'yi içine alan Mescid-i Haram bölgesi içerisinde kalır. Bunu Google Earth programı ve bir hesap makinesi yardımıyla kendiniz test edebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar, deniz yerine karaya düşme açısından dünyanın altın oran noktasının Mekke olduğunu göstermektedir. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de, Mekke'nin kutsallığından bahseden tek bir ayet bulunur. Bu ayet, Al-i İmran suresi 96. Ayet'tir. Ayet toplam 47 harften oluşmakta ve sadece tek bir yerinde "Mekke" ismi geçmektedir. Bu kelime dahil ayetin başından itibaren 96 harf vardır. İşlem yapıldığında altın oran ortaya çıkar. 1 harf eksik veya fazla olsa bu oran oluşmaz. Kur'an-ı Kerim'de geçen bu oran tesadüf olamaz.

Altın Oran ve Enerji Hatları

Dünyada yaşayan en küçük yapılardan biri olan DNA'da, insan uzuvlarında, deniz kabuklarında ve saymakla bitiremeyeceğimiz birçok varlıkta altın oran görülür. Tarih boyunca milyarlarca insanın yöneldiği bu noktanın koordinatlarının da bir oranı yansıtması akla uzak olmamalıdır. Ley hatları denilen pozitif enerji akım hatlarının üzerinde yapılan yoğun araştırmalar, dünyanın bedeni içindeki pozitif enerji hatlarının kesiştiği en önemli noktanın Kâbe ve bunun uzantısı içerisinde olan Arafat dağı olduğunu bilimsel olarak tespit etmiştir.

Bu enerji hatlarının bu noktada kesişmesi sonucunda, Mescid-i Haram bölgesine giden insanların beyinleri etkilenip muazzam derecede güçlü bir faaliyet içine girmektedir. Peygamber Efendimizin bir hadisinde: "Başka yerlerde sadece fiillerinizden mes'ulsünüz, Harem-i Şerifte ise düşüncelerinizden mes'ul olursunuz." denilmektedir. Bu, Harem-i Şerifte beynin aldığı güçlü enerji sebebiyle düşüncelerin dahi fiil düzeyinde bir güçle ruha yüklendiğini gösterir.

Bilimsel ve inanç odaklı her nasıl düşünülürse düşünülsün, her hesaplama dünyanın altın oran noktasının Mekke olduğunu işaret etmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Serma

12 Temmuz 2024 Cuma

Gerçekten Mekke'nin kuzey kutbuna olan uzaklığı ile güney kutbuna olan uzaklığı arasındaki oran 1.618 mi? Bunu nasıl hesaplayabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Serma,

Mekke'nin kuzey kutbuna olan uzaklığı ile güney kutbuna olan uzaklığı arasındaki oranın 1.618 olup olmadığını hesaplamak için öncelikle Mekke'nin enlem derecesini bilmemiz gerekiyor. Mekke, yaklaşık olarak 21.42° kuzey enleminde bulunmaktadır.

1. Mekke'nin kuzey kutbuna olan uzaklığını hesaplamak için:
90° - 21.42° = 68.58°

2. Mekke'nin güney kutbuna olan uzaklığını hesaplamak için:
90° + 21.42° = 111.42°

Bu iki uzaklığın oranını bulmak için:
111.42° / 68.58° ≈ 1.624

Gördüğün gibi, bu oran yaklaşık olarak 1.618'e çok yakındır. Bu nedenle, Mekke'nin kuzey ve güney kutuplarına olan uzaklıklarının oranının altın oran (1.618) olduğu söylenebilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İnsan Yüzünde Altın Oran

İnsan Yüzünde Altın Oran

İnsan Vücudunda Altın Oran

İnsan Vücudunda Altın Oran

Editörün Seçtiği

Altın Oran Hesaplama

Altın Oran Hesaplama

Altın Oran Yüz

Altın Oran Yüz

İlginizi Çekebilir

Altın Oran Tarihi

Altın Oran Tarihi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mona Lisa Altın Oran

Mona Lisa Altın Oran

Altın Oran Mimarlık

Altın Oran Mimarlık

Yüzde Altın Oran İnsan Yüzünde Oranlar

Yüzde Altın Oran İnsan Yüzünde Oranlar

Altın Oran Kabe Mucizesi

Altın Oran Kabe Mucizesi

Altın Oran Nerelerde Kullanılır?

Altın Oran Nerelerde Kullanılır?